Таза этти химияга чыланган эттен 30 секундда кантип айырмалайбыз

Айрым сатуучулар кардарларга эскирип кеткен этти сатып жиберүү үчүн ар кандай айла-амалдарга барышат: аны боёп, соя соусун сайып же чачып ... Алардын арсеналында ушунчалык көп айла-амалдар болгондуктан жаш этти "жашартылган" эттен дароо айырмалоо мүмкүн эмес.

 

Көпчүлүк адамдар эттин тазалыгын жана жаштыгын көз менен аныктоого аракет кылышат, таякча же манжасы менен чукулап көрүшөт. Бирок алар жардам бербейт.

 

Эми, эттин курамында химикаттар бар экендигин кантип аныктоого болот:

1. Эттин кичинекей кесимин алыңыз – көлөмү 1-2 см болгон.
2. Аны тиш чукугуч менен тешип, фольганын үстүнө коюңуз.

 

3. Анан ширеңке менен күйгүзүңүз.

4. Эгерде күйгүзүлгөн эттен грилдегидей табигый жыт чыкса, анда ал жогорку сапаттагы эт. Эгерде ага кандайдыр бир химиялык аралашмалар кошулган болсо, анда ал синтетиканы бөлүп чыгарып, андан кара суюктук агып чыгып, бетинде көбүкчөлөр менен көбүк пайда болушу мүмкүн.

5. Бул ыкма эттин бардык түрлөрүн текшерүүгө ылайыктуу: уй, кой, тоок эти ж.б. Чынчыл сатуучу сизге текшерүүгө бир кесим эт берүүдөн эч качан баш тартпайт. Алдамчы сатуучу каршылык көрсөтүп, баш тартышы мүмкүн.

Эмне болсо да алданып калбаңыз!

"Жакты" кнопкасын басып, Facebook
барагыбызга
жазылыңыз.
Биринчилерден болуп бизди окуңуз.