
Шекер менен денедеги түктү алып салуу акыркы тренд болуп саналат. Ал мом (воск) сыяктуу көрүнөт жана иштейт, бирок ооруганы азыраак. Бул денедеги түктү алып салуу ыкмасы Жакынкы Чыгышта жүздөгөн кылымдар бою эле болуп келген. Эгерде бардыгы туура жасалса, күйүү жана дүүлүгүү коркунучу болбойт. Төмөндө шекер пастасын даярдоонун жана колдонуунун рецепти келтирилген.
Даярдоо ыкмасы жана ырааттуулугу
1. Бардык ингредиенттерди чогултуп, кострюлга салабыз. Кастрюль темир же алюминийден жасалганы жакшы, аралашманын түсү көрүнүп турат.
- 2 чыны ак шекер
- ½ чыны лимон ширеси
- ½ чыны суу
2. Аралашманы жай отко ысытабыз. Бул аралашманы кайнашы маанилүү, бирок жай кайнатуу керек. Ысытуу учурунда аралашманы жакшылап аралаштырып туруңуз. Жаныңызга ак табак коюп алыңыз.
3. Ар бир мүнөт сайын аралашмадан бир аз алып тарелкага салып, түсүн аныктайсыз. Болжол менен беш мүнөт кайнагандан кийин аралашманын түсү сарыдан ачык сарыга (ачык янтарь түс) айланат. Ошол түскө жеткенден кийин, отту өчүрүңүз.
4. Аралашманы колуңуз чыдай ала турган температурага чейин муздатыңыз. Андан кийин аралашманы ысыкка чыдамдуу идишке куюп, бөлмө температурасына чейин муздатыңыз.
5. Аралашма жетиштүү муздак болгондо колдонуп баштаса болот. Сиз аны момдой эле колдонсоңуз болот, бирок түктөрдү шекер менен алууда оору азыраак болот.
Төмөнкү нускамаларды аткарыңыз:
1. Депиляция боло турган жерлерди жууп, кургатуу керек. Майлуу түктөрдө бул процедура маанисиз болуп калат.
2. Аралашмадан бир тамчы алаканга алыңыз, ал териге көп жабышып калбашы керек. Манжаларыңызды колдонуп, аралашманы депиляция боло турган жерлерге 5-6 мм калыңдыкта сүйкөңүз.
3. Түктүн өсүшүнө каршы шыбаңыз. Бир нече секунддан кийин түктүн өсүшүнө каршы багытта тез сыйрыңыз. Аны кайра колдонсоңуз болот.
Депиляция үчүн шекердин колдонулушу момдун колдонулушуна караганда карама-каршы экенине көңүл буруңуз. Мом түктүн өсүү багытында шыбалат жана түктүн өсүшүнө каршы сыйрылат. Түктүн өсүшүнө каршы багытта колдонуу депиляция процессин момго караганда азыраак оорутууга жардам берет.